Arbetsgivare

Om du som arbetsgivare vill delge oss dina synpunkter eller anmäla ditt intresse till att synas i loggboken UNG, kontakta oss på: info@informationskalendern.se

Fler unga väljer nykterhet och alkoholkonsumtionen är historisk låg bland unga enligt årliga mätningar av CAN, Centralförbundet för Alkohol- och Narkotikaupplysningen. Det kan handla om att unga hittar nya sätt att umgås på, där alkohol och droger inte har en naturlig plats.

Informationskalendern ihop med Ungdomens Nykterhetsförbund vill vara med och stärka denna positiva utveckling och fortsätta utvecklas för att bli ännu bättre på att inspirera unga till nykterhet. Det är också därför loggboken UNG har utvecklats och delats ut i över 20 år, tack vare engagerade arbetsgivare ute i kommunerna. I vår senaste loggbok, UNG 22/23 har vi lyft fram hur unga själva kan förändra sin fritid genom att skapa bättre ställen att umgås på där alkohol och droger inte behövs. Det skapar starka unga männsikor som vågar stå emot normer!

Som arbetsgivare är man med och engagerar sig genom att vara med och synas med en annons, med ett lokalt eget budskap. Det är också det som gör det möjligt att dela ut Loggboken UNG alldeles gratis till högstadieeleverna i just er kommun. Genom den bidrar ni, tillsammans med oss, till att förbättra ungdomars möjlighet att ta till sig information. När ungdomar har information kan de göra ett aktivt val. Utan information är det lätt att bara göra som alla andra utan att reflektera över konsekvenserna. Tillsammans med skola, företagare och kommuner gör vi alla skillnad!

Varje år återkommer vi till skolor och kommuner som är med och stämmer av hur allt har fungerat och vad elever och lärare tycker om den senaste loggboken. Den respons som vi har fått visar att loggboken UNG är omtyckt och används. Den fyller ett praktiskt behov som eleverna har, samtidigt som den innehåller förebyggande information om hur viktigt det är med en aktiv fritid, fri från alkohol och droger.

UNF står för utformningen av faktasidorna i loggboken och eleverna får den på skolan i samband med skolstarten varje höst. Arbetsgivare som är med och annonserar får givetvis ut ett par provexemplar på loggboken UNG, så att man får se hur den och upplägget ser ut. Som en uppföljning har man även tillgång till filmmaterial på vår hemsida som tar upp aktuella ämnen och vänder sig till både skolor och engagerade arbetsgivare.

Med hopp om gott samarbete

Praktiska frågor om loggboken UNG hanteras av Informationskalendern, tel. 08 – 736 00 21

Utdrag från brev & allmänna kommentarer om kalendern

Hej!
Jag vill tacka för fjolårets omgång av loggboken UNG. De blev mycket uppskattade och används flitigt. Bra i samband med då vi jobbar i Biologin med droger samt nu i vår då vi kommer att köra ytterligare en temadag för läsåret. Inför nästa läsår är jag också intresserad att få en gratisuppsättning till mina elever för att kunna fortsätta detta projektet. Högstadiet har ca. 400 elever, så önskvärt är att få 400 loggböcker.Tack på förhand! Ser fram emot ännu ett år med Ert samarbete! En mycket god satsning på våra ungdomar!  // ”Ett mail från Marianne på Linåkerskolan i Svalöv” .

Hej!
Under min tid som bitr.rektor i Simrishamns kommun minns jag att vi varje år fick en elevkalender att dela ut till våra skolungdomar. Idag jobbar jag på en gymnasieskola och häromdagen fick jag en fråga av en elev om vi inte hade någon elevkalender att dela ut. Jag kom då att tänka på er elevkalender/loggbok. Hur delas den ut?  // ”Ett mail från en rektor på gymnasieskola, tidigare mottagare av elevkalendern UNG”

Hej!
Har ni möjligtvis fler loggböcker kvar? Vi har fått fler elever än vi räknat med (många nyanlända) och det vore toppen om också de eleverna skulle kunna få en loggbok. Så om det finns 30-40st kvar, så tar vi gärna dem. 🙂 Tack på förhand! // ”Ett mail från en rektor i Sundbybergs kommun”

Hej!
Jag fick veta om den här loggboken av en förälder häromdagen. Nu undrar jag om det är möjligt att eleverna i min klass och parallellklassen, skulle kunna få en sån? Många elever har upptäckt fördelen med att ha någonstans att anteckna prov, läxor och annat som de behöver ha koll på. En kalender/loggbok är mer praktisk än en vanlig skrivbok. Att vi dessutom pratar om droger, alkohol och dess inverkan på familjer och ungdomar är en naturlig del av undervisningen. Vi har 55 elever totalt. // ”Ett mail från Anita, en klasslärare i Domsjö”

Hej!
Har under många av mina år som lärare på grundskolan fått glädjen att dela ut er kalender till mina elever. Nu har jag bytt arbetsområde och blivit rektor på en gymnasieskola. Min fråga till er är, kan man få er kalender även till gymnasiet? // ”Ett mail från en rektor på en gymnasieskola”

Hej!
Jag heter Linda och jobbar på en skola i Nässjö. Vi försöker att på mellanstediet träna eleverna att skriva in läxor och andra viktiga saker i en almanacka. Vårt problem är att alla elever inte kan skaffa en egen loggbok. Anledningen till att jag mailar er är att min dotter går på en högstadieskola i Nässjö och de har fått en loggbok gratis från er. Skulle det finnas möjlighet att få ett 20-tal från er att dela ut till dem som inte kan skaffa en egen? // ”Ett mail från Linda, en lärare i Nässjö”

Hej,
Vi här på Örnaskolan i Hyltebruk har elevkalendern till åk 7-9, men tycker den är så bra att vi gärna skulle vilja börja använda den redan i åk 6. Vi undrar om det finns möjlighet att få 40 exemplar sända till oss? // ”Ett mail från Camilla på Örnaskolan i Hylte”

En gammal klassiker!
Jag har råkat tvätta min sons kalender som han bara älskar.
Han är nu ledsen för detta & jag kan inte få han glad, då han absolut vill ha samma som han fick i skolan.
Finns det någon möjlighet att få en ny kalender?

”Ett mail från en mamma i Stockholm”